Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Asociāciju pārsteidz neprofesionālā diskusija Saeimā par Maksātnespējas likuma grozījumiem

25.09.2014

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija (turpmāk – Administratoru asociācija) uzskata, ka Saeimas atbalstītie grozījumi Maksātnespējas likumā, kas paredz maksātnespējas procesa administratorus pielīdzināt valsts amatpersonām, ir sistēmiski nepareizi, turklāt diskusija par šo jautājumu Saeimā bijusi neprofesionāla un klišejiska.

Administratoru asociācija ir nepatīkami pārsteigta un pauž nožēlu par Saeimas deputātu nespēju iedziļināties maksātnespējas procesa un pastāvošo problēmu būtībā. Tādēļ Administratoru asociācija pieļauj iespēju vērsties pie Valsts prezidenta un lūgt neizsludināt šodien Saeimā apstiprinātos grozījumus Maksātnespējas likumā.

Administratoru asociacija norāda, ka nepiekrīt Saeimas lēmumam pielīdzināt administratorus valsts amatpersonām, jo tas nerisina nevienu no maksātnespējas procesu norisē pastāvošajām problēmām, par kurām asociācija jau vairākus gadus informējusi gan Saeimas deputātus, gan Ministru prezidentu, gan tieslietu ministru un Maksātnespējas administrāciju.
 
Akūtās un joprojām neatrisinātās problēmas maksātnespējas procesā ir, piemēram, fiktīvo kreditoru iesaiste maksātnespējas procesos, izsoļu reiderisms, uzņēmumu izzagšana un valdes locekļu nesodāmība par aktīvu un grāmatvedības dokumentu nobēdzināšanu, kā arī daudzas citas, kuras deputāti atsakās risināt, tā vietā aizbildinoties ar vienu – administratoru statusa maiņu, kas realitātē neizmainīs maksātnespējas procesa norisi.



drukāt >