Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Valsts kontroles ziņojums izgaismo līdz šim publiski noklusētas problēmas

19.03.2015

„Administratoru asociācija ir gandarīta par Valsts kontroles veikto maksātnespējas nozares izvērtējumu, kas līdz šim ir vienīgais sistēmiskais audits maksātnespējas jomā. Valsts kontrole savā ziņojumā apstiprina mūsu iepriekš paustās bažas – valstij nav skaidrs redzējums par maksātnespējas nozares attīstību, maksātnespējas procesa mērķiem, kā arī administratoru uzraudzības sistēmisku pilnveidi,” norāda Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas (turpmāk – Administratoru asociācija) valdes priekšsēdētājs Olavs Cers, piebilstot, ka dažādas izmaiņas gan tiek veiktas regulāri, taču tās ir fragmentāras un sadrumstalotas.

Šodien publiskotais Valsts kontroles revīzijas ziņojums par maksātnespējas procesa efektivitāti valstī izgaismo vairākas līdz šim publiski noklusētas problēmas maksātnespējas jomā. Administratoru asociācija piekrīt Valsts kontroles konstatētajam, ka Latvijā trūkst konsekvences maksātnespējas nozares plānošanā, reformas tiek veiktas haotiski un atrauti no prakses.

Administratoru asociācija uzskata, ka pēdējo gadu laikā veiktie nepārtrauktie grozījumi Maksātnespējas likumā ir veicinājuši procesu necaurskatāmību, kā arī uzņēmēju un sabiedrības neizpratni par maksātnespējas procesa mērķi un norises principiem. „Šobrīd administratori, īstenojot maksātnespējas procesus, piemēro trīs dažādus likumus, kas reglamentē maksātnespējas procesu norisi. Turklāt katrs no šiem likumiem paredz ne tikai atšķirīgas procedūras, bet arī dažādus maksātnespējas procesa mērķus,” pauž O.Cers.

Administratoru asociācija tuvāko nedēļu laikā plāno padziļināti iepazīties ar Valsts kontroles ziņojumu un izvērtēt tur iekļautās rekomendācijas attiecībā uz maksātnespējas procesa administratoru darba pilnveidošanu.



drukāt >