Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Atsauksme par sadarbību ar Sertifikācijas centru

26.01.2016

Aicinām sniegt atsauksmi par sadarbību ar Administratoru asociācijas Sertifikācijas centru 2015.gadā.

Mums ir nozīmīgs Jūsu viedoklis un ieteikumi Sertifikācijas centra darbības pilnveidošanai un sadarbības uzlabošanai.

Atsauksmi lūdzam aizpildīt elektroniski līdz 15.02.2016.: ATSAUKSME

Administratoru asociācijas biedru sapulce

25.01.2016

Biedrības „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” biedru sapulce sasaukta 2016.gada 29.janvārī plkst.11.00. Biedru reģistrācija no plkst.10.30.

Plašāka informācija un biedru sapulces materiāli pieejami sadaļā "Biedriem".

Papildināts - valsts institūciju aktuālie viedokļi

20.01.2016

Zināšanai publicējam Administratoru asociācijā saņemtās valsts institūciju vēstules, kurās sniegta informācija un/vai pausts viedoklis saistībā ar 21.12.2015. Satversmes tiesas spriedumu lietā Nr. 2015-03-01 par valsts amatpersonas statusa piemērošanu maksātnespējas procesa administratoriem, kā arī par valsts amatpersonas deklarāciju sagatavošanas un iesniegšanas kārtību un atļauju savienot administratora darbību ar citu nodarbošanos:

Atkārtoti sertificēti 5 administratori

20.01.2016

Atkārtotas sertificēšanas ietvaros pagarināta sertifikāta darbība nākamajam divu gadu periodam 1 administratoram ar sertifikāta darbības termiņu līdz 19.01.2018. un 4 administratoriem ar sertifikāta darbības termiņu līdz 26.01.2018.

Administratoru asociācija veic atbilstošu ierakstu sertifikātu reģistrā un saskaņā ar Maksātnespējas likuma 18.panta otrās daļas noteikumiem nodrošina ziņu pieejamību atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā.

Izbeigta sertifikāta darbība

20.01.2016

Pieņemts lēmums par Janai Kesenfeldei izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00531 darbības izbeigšanu 26.01.2016.

Administratoru asociācija veic atbilstošu ierakstu sertifikātu reģistrā un saskaņā ar Maksātnespējas likuma 18.panta otrās daļas noteikumiem nodrošina ziņu pieejamību atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā.

Nav pieļaujama divu plūsmu valsts amatpersonu ieviešana

20.01.2016

Divu plūsmu valsts amatpersonu sistēmas ieviešana, ko Tieslietu ministrija piedāvā Saeimai kā Satversmes tiesas 2015.gada 21.decembra spriedumā norādīto problēmu risinājumu, nav pieļaujama, jo tādējādi netiks sasniegti ne ienākumu deklarēšanas, ne uzraudzības mērķi, uzskata Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija (turpmāk – Administratoru asociācija).

„Tieslietu ministrija klaji ignorē Satversmes tiesas spriedumu lietā par valsts amatpersonas statusa piemērošanu maksātnespējas procesa administratoriem, turklāt vēlas valsts amatpersonas sadalīt divās kategorijās, kas ne tikai ir absurda iniciatīva, bet arī nesasniegs iepriekš nospraustos mērķus. Ja kaut daļu no administratoriem nav iespējams pielīdzināt valsts amatpersonām, tad arī pārējie administratori nevar būt valsts amatpersonas, un likumdevējam ir jāmeklē tāds risinājums, kurā vai nu visi administratori ir amatpersonas, vai arī neviens. Pretējā gadījumā puse no administratoriem iesniegs viena veida deklarācijas, otra puse – cita veida deklarācijas, un faktiski administratori tiks sadalīti divās atšķirīgi uzraugāmās grupās,” norāda Administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.

Administratoru asociācija norāda, ka Tieslietu ministrijas piedāvātais sasteigtais priekšlikums steidzamības kārtā grozīt likumu „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” ir kārtējais „plāksteris” un nerisina problēmu pēc būtības. Maksātnespējas procesu uzraudzības sistēma ir jāpārskata pašos pamatos, uzskata Administratoru asociācija.

Latvijā ir aptuveni 57 tūkstoši valsts amatpersonu, kuras iesniedz vienotas formas un apjoma ienākumu deklarācijas. Šobrīd Tieslietu ministrija vēlas 333 maksātnespējas administratoru ienākumu publiskošanas dēļ kardināli grozīt deklarēšanas kārtību, turklāt paredzot to, ka daļa administratoru sniegs viena apjoma deklarācijas, bet daļa – cita apjoma deklarācijas. Respektīvi, Tieslietu ministrija vēlas noteikt izņēmumus amatpersonu uzraudzības sistēmā, nepamatojot šādas soļa nepieciešamību.

„Šādu rīcību nevar uzskatīt par saprātīgu. Diskusijās 2015.gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvji norādīja, ka nav iespējama divu dažādu valsts amatpersonas ienākumu deklarāciju ieviešana,” norāda O.Cers.

Administratoru asociācija atgādina, ka Satversmes tiesa ar spriedumu lietā par valsts amatpersonas statusa piemērošanu maksātnespējas procesa administratoriem atzina par Satversmei neatbilstošas divas normas – iepriekš veiktos grozījumus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” un grozījumus Maksātnespējas likumā. Tādēļ šobrīd viena likuma mainīšana atrauti no otra nav pieļaujama.

Papildināts kvalifikācijas pilnveides pasākumu plāns

05.01.2016

Janvāra kvalifikācijas pilnveides pasākumu plāns papildināts ar semināru "Grozījumi nodokļus regulējošajos normatīvajos aktos 2016.gadā" (4 ak. h), kurš norisināsies 2016.gada 19.janvārī no plkst. 13:00 līdz 16:15. Kvalifikācijas pilnveides pasākuma vadītāja: Ilze Birzniece, sertificēta nodokļu konsultante ar praktisku pieredzi maksātnespējas procesa administratoru konsultēšanā nodokļu jautājumos.

Aicinām reģistrēties šeit

Par elektronisko izsoļu organizēšanu

04.01.2016

No 2016.gada 4.janvāra tiem maksātnespējas procesa administratoriem, kuri līdz 30.12.2015. ir noslēguši līgumu ar Tiesu administrāciju “Par izsoļu organizēšanu elektronisko izsoļu vietnē” un atsūtījuši iesniegumu par piekļuves tiesību nodrošināšanu, ir nodrošināta piekļuve elektronisko izsoļu vietnei (turpmāk – vietne) sludinājumu publicēšanai.

Lai maksātnespējas procesa administratori varētu publicēt izsoles vietnē, jāizmanto šī saite: https://b.ta.gov.lv/

 



drukāt >