Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Par grozījumu spēkā stāšanās datuma atlikšanu

23.11.2015

Publicējam kolēģu zvērinātu advokātu Artas Snipes un Normunda Šlitkes vēstuli par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" grozījumu spēkā stāšanās datuma atlikšanu.

Skat. šeit

Izbeigta sertifikāta darbība

20.11.2015

20.11.2015. izbeigta maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00253 darbība Žannai Ābelei.

Administratoru asociācija veic atbilstošu ierakstu sertifikātu reģistrā un saskaņā ar Maksātnespējas likuma 18.panta otrās daļas noteikumiem nodrošina ziņu pieejamību atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā.

Administratora eksāmena rezultāti

16.11.2015

Administratora eksāmenu kārtoja pretendenti, kuri laika periodā no 13.07.2015. līdz 15.08.2015. pieteicās eksāmena kārtošanai un saņēma atļauju kārtot eksāmenu.

Eksāmenam pieteicās 39 pretendenti un atļauju kārtot eksāmenu saņēma 37 pretendenti.

14.10.2015. eksāmena praktiskajai daļai grāmatvedības jomā reģistrējās un to kārtoja 33 pretendenti.

15.10.2015. eksāmena praktiskajai daļai maksātnespējas jomā reģistrējās un to kārtoja 32 pretendenti.

16.10.2015. eksāmena teorētiskajai daļai reģistrējās un to kārtoja 32 pretendenti.

Eksāmena uzraudzību veica novērotāji - Tieslietu ministrijas, Maksātnespējas administrācijas un Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja deleģēti pārstāvji.

Eksāmenā pretendenti sniedza atbildes uz 12 jautājumiem.

Kritēriji eksāmena sekmīgai nokārtošanai: pretendenta sniegums katrā eksāmena jautājumā novērtēts ar 6 un vairāk punktiem, un eksāmena darba kopējais vērtējums ir vismaz 80 punkti.

Eksāmenu sekmīgi nokārtoja 14 pretendenti:

JĀNIS ĀBIKS

ALEKSANDRS BERJOZKINS

MARIJA BOGDANOVA

MARITA KATAJA-PAEGLE

VALĒRIJS KEPENTS

EVA ĶIBERMANE

AGNESE LIEPIŅA

JĀNIS MOORS

ANDRIS NURENBERGS

GINTS PUŠKUNDZIS

JĀNIS PUŠPURS

ANETE ROMANOVSKA

KALVIS VANAGS

GUNTA VĒVERE

Individuālais sniegums eksāmenā atspoguļots lēmumā par sertifikāta izsniegšanu vai lēmumā par atteikumu izsniegt sertifikātu un tas līdz 20.11.2015. elektroniskā dokumenta veidā tiks nosūtīts katram pretendentam uz iesniegumā par pieteikšanos eksāmena kārtošanai norādīto elektroniskā pasta adresi.

Par maksātnespējas procesa administratora sertifikāta saņemšanas laiku un vietu paziņosim individuāli.

EKSĀMENA STATISTIKA

Nākamais administratora eksāmens plānots 2016.gadā. Informācija par nākamo eksāmenu tiks paziņota  biedrības "Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" tīmekļa vietnē www.administratori.lv 2016.gada janvārī.

Eksāmenu organizē biedrības "Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" Sertifikācijas centrs.

Sertifikācijas centram saglabāta akreditācija

16.11.2015

Noslēgusies biedrības "Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" Sertifikācijas centra uzraudzības vizīte, kuras ietvaros novērtēta sertificēšanas institūcijas atbilstība LVS EN ISO/IEC 17024:2012 standarta, maksātnespējas procesa administratoru sertificēšanu reglamentējošo normatīvo aktu un Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja prasībām.

Sertifikācijas centra darbības novērtēšana norisinājās klātienē 04.09.2015. Sertifikācijas centra atrašanās vietā un 14.10.2015., 15.10.2015. un 16.10.2015. administratoru kvalifikācijas eksāmena norises laikā. Uzraudzības vizītes ietvaros veikta Sertifikācijas centra vadības sistēmas dokumentācijas un darbības novērtēšana, kā arī sertificēšanas procedūru pārbaude.

Saskaņā ar Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja 02.11.2015. paziņojumu  biedrības "Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" Sertifikācijas centram saglabāta akreditācija atbilstībai LVS EN ISO/IEC 17024:2012 standarta prasībām visā reglamentētajā jomā - maksātnespējas procesa administratoru sertificēšana.

Institūcijai piešķirts reģistrācijas Nr.LATAK-S3-411-05-2010.

Akreditācijas darbības laiks līdz 19.06.2019.

Izbeigta sertifikāta darbība

16.11.2015

14.11.2015. izbeigta maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00417 darbība Jānim Eglītim.

Administratoru asociācija veic atbilstošu ierakstu sertifikātu reģistrā un saskaņā ar Maksātnespējas likuma 18.panta otrās daļas noteikumiem nodrošina ziņu pieejamību atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā.

Atkārtoti sertificēti 50 administratori

13.11.2015

Atkārtotas sertificēšanas ietvaros 50 maksātnespējas procesa administratoriem pagarināta sertifikāta darbība nākamajam divu gadu periodam ar sertifikāta darbības termiņu līdz 14.11.2017.

Administratoru asociācija veic atbilstošu ierakstu sertifikātu reģistrā un saskaņā ar Maksātnespējas likuma 18.pamta otrās daļas noteikumiem nodrošina ziņu pieejamību atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā.

Draudi atņemt tiesības uz nodarbošanos par publiski paustu viedokli ir nepieņemami

10.11.2015

Tieslietu sistēmas reakcija uz biedrības „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” pausto viedokli (laikraksts „Dienas bizness”, 09.11.2015.), draudot atņemt tiesības uz nodarbošanos maksātnespējas procesa administratoriem, ir demokrātiskā valstī nepieņemami, uzskata biedrības valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.
 
„Mūsu profesionālajai organizācijai ir ne tikai tiesības paust viedokli, bet arī pienākums informēt sabiedrību par iespējamiem riskiem, ko rada nepārdomātu reformu ieviešana, proti, valsts amatpersonas statusa piemērošana maksātnespējas procesa administratoriem. Esam šokēti diskusijas vietā saņemt draudus,” norāda O.Cers. 
 
Turklāt tieslietu sistēmas vienas dienas laikā tapušais piedāvājums radīt maksātnespējas procesa administratoru profesijai paralēlu „krīzes menedžeru” loku kārtējo reizi apstiprina nekonsekvenci nozares attīstības plānošanā un politikas trūkumā, jo vēl nesen tieslietu ministrs apgalvoja, ka, viņaprāt, pēdējie grozījumi likumā ir atrisinājuši maksātnespējas procesa administratora profesijas problemātiku. 
 
„Tā vietā, lai strādātu pie nozares politikas plānošanas un gadiem milztošo maksātnespējas procesu īstenošanas problēmu risinājumiem, tieslietu sistēma vēlas radīt jaunu valsts amatpersonu armiju, tādējādi nevis veicinot procesu efektivitāti, kreditoru līdzekļu atgūšanu un to atgriešanos ekonomiskajā apritē, bet gan padarot maksātnespējas procesus vēl smagnējākus, birokrātiskākus un lēnākus,” pauž O.Cers.
 
Biedrība „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” atgādina, ka gan Valsts Kontrole lietderības revīzijā „Vai valstī īstenotā maksātnespējas politika ir efektīva?”, gan arī Ārvalstu investoru padome Latvijā pētījumā par maksātnespējas sistēmas efektivitāti ir norādījusi uz virkni sistēmas trūkumiem, nozares politikas un valsts prioritāšu neesamību, kā rezultātā Maksātnespējas likumā definētais mērķis netiek sasniegts, kreditoru līdzekļi, tai skaitā nodokļos nesamaksātie līdzekļi, netiek atgūti, tādējādi ik gadus radot milzu zaudējumus valsts ekonomikai.



drukāt >