Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Dienas bizness: Administratori nedomā padoties

25.02.2016

Šodien, 25.02.2016., laikrakstā "Dienas bizness" lasāms raksts "Administratori nedomā padoties" par valsts amatpersonas deklarācijām, kas saskaņā ar Saeimas lemto jāiesniedz maksātnespējas procesa administratoriem. 108 maksātnespējas procesa administratori, kas nav zvērināti advokāti, ir apstrīdējuši lēmumu par viņu iekļaušanu valsts amatpersonu sarakstā. 

"Apstrīdēto lēmumu darbība ir apturēta līdz ar apstrīdēšanas iesniegumu saņemšanu ministrijā. Tā kā apstrīdēto lēmumu darbība ir apturēta, tiesiskais stāvoklis principā ir tāds, kāds bija pirms administratīvo aktu izdošanas," laikrakstam norāda Tieslietu ministrijas pārstāve Ksenija Vītola.  

VID ir lūdzis Tieslietu ministrijas viedokli par rīcību attiecībā uz tiem maksātnespējas administratoriem, kuri nav advokāti un kuri likumā noteiktajā termiņā nav iesnieguši deklarāciju. Pašreiz no TM vēl nav saņemta atbilde, bet pēc tās saņemšanas VID lems par tālāko rīcību. Vienlaikus tiekot preventīvi strādāts ar maksātnespējas administratoriem, kuri nav advokāti, sūtot atgādinājuma e-pasta vēstules par pienākumu iesniegt deklarāciju, stājoties amatā. 

"...kaislības ap valsts amatpersonas statusa noteikšanu un deklarāciju iesniegšanu maksātnespējas administratoriem nerimstas jau ilgāku laiku un tik drīz vēl nebeigsies. Katra puse stāv kā klints savās pozīcijās – deklarāciju iesniegšanas aizstāvji apgalvo, ka administratori tiks izvilki prožektoru gaismā un pastiprināti uzraudzīti no visdažādākajām struktūrām, savukārt kritiķi norāda – liela brēka, maza vilna, jo deklarācijas liks administratoriem atspoguļot kopējo finansiālo situāciju, proti, saņemto atalgojumu, aizdevumus un aizņēmumus, uzkrājumus, ziņas par ģimenes locekļiem un ieņemamos amatus, taču nedos nekādu kontroli pār darbībām maksātnespējas procesā.", vērtē "Dienas bizness".

Laikraksts "Dienas bizness", 25.02.2016.



drukāt >