Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

FATF atjaunojusi 28.06.2024. augsta riska un pastiprinātās uzraudzības jurisdikciju sarakstu

05.07.2024

Šā gada 28. jūnijā Finanšu darījumu darba grupa (FATF) ir atjaunojusi augsta riska un pastiprinātās uzraudzības jurisdikciju sarakstu, nosakot valstis ar stratēģiskiem trūkumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas sistēmā. FATF, aktīvi sadarbojoties ar valstīm, palīdz tām novērst šīs nepilnības, lai mazinātu riskus starptautiskajai finanšu sistēmai.

 

23. februārī FATF bija noteikusi, ka pastiprinātas uzraudzības jurisdikcijas ir Bulgārija, Burkinafaso, Kamerūna, Kongo Demokrātiskā Republika, Horvātija, Haiti, Jamaika, Kenija, Mali, Mozambika, Namībija, Nigērija, Filipīnas, Senegāla, Dienvidāfrika,

Dienvidsudāna, Sīrija, Tanzānija, Turcija, Vjetnama un Jemena.

 

Savukārt 28. jūnijā no šī saraksta tika IZŅEMTAS divas valstis - Jamaika un Turcija. FATF atzinīgi vērtē abu valstu panākto progresu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un teroristu finansēšanas novēršanas sistēmas uzlabošanā.

 

Būtiski, ka saraksts tika PAPILDINĀTS ar - Monako un Venecuēlu. Monako un Venecuēla 2024. gada jūnijā apstiprināja augsta līmeņa politisku apņemšanos sadarboties ar FATF un MONEYVAL, lai stiprinātu to noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un teroristu finansēšanas novēršanas sistēmu efektivitāti.

 

Detalizētāks augsta riska un pastiprinātas uzraudzības jurisdikciju saraksts un to apraksts aplūkojams FID mājaslapā: https://fid.gov.lv/lv/darbibas-jomas/augsta-riska-valstis-2



drukāt >